Poseta ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave

Dana 22. 01. 2013. godine, Grad Kruševac i gradonačelnik Bratislav Gašić bili su domaćini sastanka ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović sa gradonačelnicima / predsednicima opština kroz koji prolazi budući auto-put Pojate – Preljina.

Gradonačelnici Kruševca, Kraljeva i Čačka, predsednici Opština Ćićevac, Varvarin, Trstenik i Vrnjačka Banja, sa direktorima Direkcija za urbanizam i izgradnju iz ovih mesta, imali su prvi sastanak sa ministarkom Kalanović i njenim saradnicima povodom izgradnje auto-puta Pojate – Preljina.

Auto-put kroz Pomoravlje, biće dugačak 110 kilometara, imaće 10 mostova i istovremeno će se raditi i mostovi i trasa. Kompletan završetak svih radova očekuje se za 4 godine. Izvođač radova biće kineska kompanija “Putevi i mostovi” (CRBC)

Nakon sastanka, u Mozaik sali Gradske uprave održana je konferencija za novinare, na kojoj su se obratili gradonačelnik Kruševca i ministarka Verica Kalanović.

Drago mi je da ovaj projekat uskoro započinje, ovo će biti veza između koridora 10 i 11.”, rekla je ministarka Kalanović. “Ovaj projekat ne može da se okonča samo naporima i zalaganjem Vlade Srbije i resornih ministarstava, već i svih ovih gradova i opština gde će trasa prolaziti, a to je veliki plus za razvoj u svakom smislu kompletnog ovog dela Srbije. Ne trebamo zaboraviti da u ovom delu, gde će proći trasa, živi preko 500.000 stanovnika, a i da su svi ovi gradovi i opštine nekada bili veliki industrijski centri, a svi zajedno verujemo da će izgradnjom auto-puta biti u prilici da obnove svoju industriju i lakše i brže privuku strane investitore”.

Ostavite odgovor